vega_urunler

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir, cinsel ilişkiye giren iki kişi arasında, yakın temastan dolayı taraflardan birinde görülen mikrobik bir rahatsızlığın diğer kişiye bulaşması ile ortaya çıkar. Tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açan cinsel yolla bulaşan hastalıklar daha çok, sıkça cinsel ilişkiye giren ya da korunmasız cinsel ilişki yaşayan kişilerde görülmektedir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir  bu hastalıkların bazıları cinsel organ etrafında görülürken, bazıları ise tüm bedeni etkileyecek boyutlarda ciddi bir hastalığa dönüşebilir. Bunun yanı sıra cinsel ilişkide bulunulan partner sayısının artması da cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riskini arttırır.

Kan, sperm ve vajinal sıvı yolları ile taşınan ve hastalığa sebep olan mikroplar,  genellikle hastalığın ilerlediği dönemlerde fark edilmeye başlanır. Vega 100 mg hapı bu anlamda herhangi bir koruma sağlamaz.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma oranında risk taşıyan kişiler:

  • Cinsel yolla bulaşmış herhangi bir hastalığı olanlar
  • Korunmasız şekilde ilişkiye girenler
  • Çok sayıda cinsel partneri olan kişiler
  • Uyuşturucu bağımlıları
  • Partnerinin cinsel hastalık taşıyıp taşımadığından emi olmayanlar

Cinsel Yollarla Bulaşan Hastalıkların Genel Belirtileri

Cinsel yollarla bulaşan hastalıkların genel olarak belirtileri şu şekildedir:

  • Penis akıntısı ya da normal olmayan vajinal akıntı
  • Baş ağrısı, İshal, bulantı ve kusma
  • İdrara çıkmakta zorlanma ya da idrarda yanma ve ağrı gibi problemler
  • Vajinal kaşıntı
  • Deri döküntüleri
  • Genital bölgede uçuk ya da siğil ortaya çıkması
  • Kadınlarda adet dönemi dışında aşırı kanama
  • Testislerde ağrı ve şişme oluşması

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Bel Soğukluğu: Hem erkek hem de kadında kısırlığa, karın içi iltihaplanmalarına ve üreme organlarında apse oluşumuna neden olan bel soğukluğu, cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında en sık karşılaşılan bir hastalık türüdür.

Erkeklerde sık idrara çıkma, kanlı idrar gibi sorunlara yol açan bel soğukluğu, kadınlarda ise adet düzensizliği ve idrar sorunlarına sebep olur.

Genital Uçuk: Genellikle kadınlarda görülen bu hastalık, rahim ağzı kanseri, menenjit ve idrar yolları hastalıklarına sebep olur. Kadın üreme organında kaşıntılı ağrılı uçuk şeklinde kendini belli ettirir.

HIV – Aıds: Kan yolu ile bulaşan bir hastalık olan Aids, günümüz şartlarında tedavisi mümkün olmayan bir hastalıktır. Vücuda yerleştikten 10 sene sonra aktif olmaya başlayan HIV virüsü, ilerlediği zaman Aids hastalığına sebep olur.

Aşırı kilo kaybı, sürekli halsizlik hali, cinsel organlarda ağrı, ani gece terlemeleri Aıds hastalğının belirtilerindendir.

Hepatit B: Aıds gibi kan yoluyla, cinsel ilişki sırasında bulaşan bu hastalık, başka birinin bardağından su içme, aynı yemekten yeme gibi davranışlarda da ortaya çıkabilir.

Halk arasında sarılık olarak da bilinen bu hastalığın belirtileri arasında; cilt renginde sararma, kusma, karaciğerde büyüme, idrar yaparken acı ve ateşli hastalıklar yer alır. Tıpkı Aıds gibi Hepatit B hastalığının da tedavisi yoktur fakat ilaçlar yardımı ile hastalığı zararlı etkileri biraz olsun azaltılabilir.

Frengi: Vücuda girer girmez vücudu etkilemeye başlayan frengi hastalığı, vücuda girdiği yerde şişkin ve ağrısız yara belirtisi ile ortaya çıkar. Cinsel ilişki sonrasında ağrı belirtisi gösteren bu hastalığın ilerlemesi tümör oluşumuna sebep olabilir.

Klamidya: Üreme organında apse oluşumunun yanı sıra hem kadında hem de erkekte kısırlığa yol açan bu hastalık, kadınlarda karın içi iltihaplanmaya neden olur ve köpük görünümünde ve sarı renkte bir akıntı ile kendini belli eder.

Yanmalı idrar ve sarı akıntı ile erkeklerde görülen belirtileriyle ise erkeğin sperm kalitesini ve miktarını etkiler. Klamidya hastalığının tedavisi kolay olup, bu hastalığa yakalananların zaman kaybetmeden doktora gitmeleri gerekir.

Bu yazıya henüz yorum yapan olmadı, ilk yorum yapan siz olmak ister misiniz?

Comments are closed.

Vega 100 mg

Vega 100 fiyat